Valk aan de Beulakerwijde voor leden ZRZV

Tot en met 1 juni ligt De Lispeltuut met motor van onze vereniging aan de Beulakerwijde. Vanaf 5 juni (2e pinksterdag) ligt de Notos er, ter vervanging van de Lispeltuut. De Lispeltuut komt niet terug bij ZRZV.

Als je zeilbevoegd bent, kun je De Lispeltuut of Notos via het ZRZV-afschrijfsysteem reserveren. (Je kunt ook 2*4 uur reserveren op één dag). Kun je door onvoorziene omstandigheden toch niet gaan terwijl je al gereserveerd hebt, vergeet dan niet je reservering te verwijderen zodat een andere zeiler alsnog kan reserveren.

Wil je een datum reserveren die meer dan drie dagen vooruit ligt, stuur dan even Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je mag de Valk maximaal twee dagen achter elkaar reserveren. Er wordt een grote zelfredzaamheid en kennis verwacht van de Valk, ook in het omgaan met de motor.

Je hoeft niet te betalen voor het gebruik van de Valk, wel voor de benzine. Er wordt van je verwacht dat je de motor vol benzine achterlaat of, indien weinig gebruikt, enkele euro's in "het potje” doneert. De motor heeft een 1:100 mengsmering, voor een 5-litertankje benzine moet je 50 ml olie toevoegen. De olie ligt in de Valk, de benzine moet je zelf halen.

De fok van de Lispeltuut moet worden opgeruimd in het vooronder. Is hij nat, hang hem dan te drogen over de balk in de loods, net voordat je bij De Lispeltuut bent. Het kan dat je de fok daar ook aantreft in plaats van in het vooronder, als je begint met zeilen. (In tegenstelling tot eerdere berichten de fok dus niet bij ZRZV bewaren). De Notos heeft een rolfok (die aan de boot vast blijft zitten).

Heb je schade veroorzaakt, dan betaal je het eigen risico voor de collectieve verzekering waar de boot onder valt.

Adres:
Jachthaven Heite, Beulakerweg 3, 7946 LX Wanneperveen, tel 0522-281295. Komende vanuit Zwartsluis, sla je op de Beulakerweg bij camping De Blauwe Hand linksaf, dan direct weer rechtsaf. Je kunt je auto parkeren voor de houten loodsen. Vervolgens loop je door de middelste loods, waarna de Valk op de eerste plek aan de linkerkant ligt. Er is ook een toiletgebouw, dit staat gezien vanaf de loods aan de andere kant van het woonhuis. Ook is er een bushalte in de buurt.

Veel zeilplezier deze zomer op de Beulaker!