Aangepast Roeien

Wij zijn er van overtuigd dat roeien en zeilen zeer geschikte sporten zijn voor vrijwel iedereen. Kandidaten met een lichamelijke of visuele beperking niet uitgezonderd. Met hulpmiddelen en /of een goede aanpassing aan de boot veranderen beperkingen in ongekende mogelijkheden!

Aangepast roeien

Roeien doe je zittend: het is een vloeiende beweging zonder echte piekbelasting, waarbij veel spiergroepen tegelijk worden gebruikt. Roeien is daarom zeer geschikt om spierkracht en conditie op te bouwen. Ook is het geschikt als middel voor revalidatie. Je kunt roeien in een acht, vier, twee of zelfs éénpersoonsboot.

Het leuke van roeien is dat het bij uitstek een sport is waarbij de mindervalide roeiers samen kunnen sporten met valide roeiers.

Het streven van de Zwolsche is dan ook om roeiers met een lichamelijke of visuele handicap zoveel mogelijk in de reguliere roei- en zeilactiviteiten te laten instromen.

Aangepast zeilen

Zeilen is ook goed mogelijk bij de ZRZV . Er zijn mooie tochten te maken over het Zwarte Water en de Vecht of de Friese meren. Je kunt heel actief zijn met sturen, commando’s geven en het zeilen zélf, maar ook heerlijk en rustig meezeilen behoort tot de mogelijkheden! Elk jaar zijn er diverse zeilcursussen, van beginners tot gevorderden.

Expertisevereniging

In maart 2012 heeft de Zwolsche de intentieverklaring expertisevereniging aangepast roeien voor de regio Oost ondertekend. We richten ons daarbij allereerst op het versterken van de ZRZV als vereniging met goede faciliteiten, hulpmiddelen en begeleiding voor het a-roeien en a-zeilen. Het streven is nieuwe leden zoveel mogelijk in de reguliere roei- en zeilactiviteiten te laten instromen. De opgedane kennis en ervaringen zullen we vervolgens delen met verenigingen in de regio oost.

Aanmelding en intake

Na aanmelding via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. maak je kennis en volgt een intake door kundige begeleiders om te bespreken wat je mogelijkheden en wensen zijn en wat de Zwolsche kan bieden. In eerste instantie word je dan voor 3 maanden kennismakingslid om te ondervinden of het roeien wat voor je is. Kennismakingslidmaatschap kost € 70,-

In het begin word je, zo nodig, individueel gecoacht. Een aantal vaste vrijwilligers leren je de basistechnieken van het roeien. Het streven is dat je daarna in een reguliere cursus of bestaande groep instroomt. Dan leer je meer mensen kennen, is het gemakkelijker roeimaatjes te vinden en te integreren in het valide roeien.

Toegankelijkheid

De vereniging is toegankelijk voor een rolstoel, heeft een ribbel-geleidelijn , een speciale kleedruimte met aangepast toilet en douche en een traplift. Verder beschikt de Zwolsche over diverse hulpmiddelen die gebruikt kunnen worden. Dit kan een aanpassing aan de boot zijn of een hulpmiddel voor de roeier: extra drijvers, een speciale orthese of zitvoorziening.

Start nu!

Mail, om eens te komen kijken op onze vereniging of om direct te beginnen met roeien of zeilen.

Contactpersonen:
Antoinette van Boom: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Hendri Bargeman: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.