Toerroeien

De toercommissie organiseert jaarlijks enkele toertochten (voor eigen leden) in de omgeving van Zwolle. De toertochten zijn een uitstekende gelegenheid om elkaar beter te leren kennen. Ook is het een prima manier om meer ervaring en conditie te krijgen voor het roeien van langere afstanden.

Informatie en aanmelding via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Toertocht Belt-Schutsloot
Op zaterdag 21 mei is er een mooie toertocht van ongeveer 30 kilometer naar Belt-Schutsloot. De tocht is geschikt voor elk niveau roeier.

We verzamelen om 8.30 uur op de roei, waar de boten worden ingedeeld. Om 9.00 uur roeien we via Hasselt richting Zwartsluis.
Hier moeten we voor 12.00 uur zijn om gezamenlijk door de sluis van de Arembergergracht richting Belt-Schutsloot (Weerribben de Wieden) te roeien.
Eindpunt is café De Waterlelie, waar gelegenheid is om te lunchen en koffie te drinken.
Hierna roeien we weer met nieuwe energie terug naar de vereniging, waar we om ongeveer 15.30 uur weer aanmeren.

Rondje Kampereiland
Zondag 3 juli roeien we in de gehuurde C-boten van roeivereniging De IJssel van Kampen via het Ganzendiep, Zwarte Meer en de Goot weer terug naar De IJssel.
De tocht is ongeveer 34 km en door een ieder met een basis roeiconditie goed te doen. Er zijn geen sluizen of andere obstakels.
Wel moet het niet te hard waaien om over het Zwarte Meer te gaan. Mocht dit wel het geval zijn dan nemen we een alternatieve route en roeien alleen op het Ganzendiep en de Goot.
Er zijn geen lunchgelegenheden onderweg, dus neem zelf wat te eten en te drinken mee.

Groot rondje stad
Zaterdag 24 september roeien we of een 'groot rondje stad' via de Nieuwe Verlaat of we roeien het Almelose Kanaal af.
Welke variant van de tocht het ook wordt, beide tochten zijn goed te doen voor de beginnende roeier.
De totale afstand is 25 km.

 

Houd de website in de gaten voor nadere informatie over deze en nog andere tochten.