Zwolsche 1 en Zwolsche 2 aan de start van de Elfstedenroeimarathon

De dag na Hemelvaart is ieder jaar traditiegetrouw de start voor de Elfstedenroeimarathon. Een 203 kilometer lange tocht waarbij alle elf Friese steden worden aangedaan om een stempel te bemachtigen. Binnen 24 uur moeten de deelnemers de tocht volbrengen en ontvangen dan het befaamde ‘kruisje’. Het startschot werd om 20.00 uur gegeven in Leeuwarden in de Prinsentuin. Dit jaar waren er 105 deelnemende boten in het deelnemersveld.

Het weer beloofde veel goeds. Een strakblauwe lucht en 25-28 graden -wat toch wel erg warm was- zorgden voor veel goedgemutste roeiers. Aan de start verschenen vanuit de ZRZV de Zwolsche 1 en Zwolsche 2. Twee 12-koppige teams met een deelname in de Toercategorie.

Geen aanvaringen, ongelukken of materiaalschade en onze twee teams hebben zich voor meer dan 100% ingezet. Fantastisch om te zien hoe zoveel verschillende mensen samenkomen en één worden. Allemaal met maar één doel, dat Elfstedenkruisje.

Wat maakt die Elfstedenroeimarathon zo uniek? De teamspirit die je samen voelt, blaren krijgen en toch doorgaan, de spanning om de juiste route te varen, nauwelijks slapen en roeien door de donkere nacht, de geluiden van dieren om je heen. En nog zoveel meer. Niet in woorden te beschrijven, zoiets zou je gewoon zelf een keer moeten beleven.

Uiteindelijk zijn er supertijden neergezet. Zwolsche 2 was met de Reinier Paping in exact 22 uur binnen en Zwolsche 1 volgde met de Nimmerzat 12 minuten later, in 22 uur en 12 minuten.
We kunnen terugkijken op een prachtig evenement met een superprestatie. Om trots op te zijn!

Zou je dit evenement zelf eens mee willen maken of wil je gewoon graag van de deelnemers zelf horen hoe het is gegaan? Vragen staat vrij! Wie weet reizen we dan in 2018 met nóg meer teams af naar Leeuwarden.

Foto’s zijn te bewonderen door hier te klikken.