Met de versoepelingen, mogen we ook weer gebruik maken van de kantine.
Fijn als er ook weer bardiensten gedraaid gaan worden!
Voorlopig alleen op zaterdag- en zondagochtend.
Meld je aan via de link bij de datum en tijd.
(Geef in de mail wel door welke datum en welk tijdstip!)
Week 27
Zaterdag 10 juli
Zondag 11 juli
Week 28
Zaterdag 17 juli
Zondag 18 juli
Week 29
Zaterdag 24 juli
Zondag 25 juli
Week 30
Zaterdag 31 juli
Zondag 1 augustus
Wetenswaardigheden bar
- in zwart geldt altijd
- in groen geldt speciaal tijdens COVID-19
- in rood geldt niet tijdens COVID-19
Bartaken
Sleutel voorraadhok
- de sleutel hangt in het sleutelkluisje achter de bar
- de code is je bekend gemaakt
- Zorg ervoor dat je de code na opening direct weer wegdraait
Bij aanvang van je bardienst
- schort aantrekken en naam op het bord schrijven
- schone theedoek en vaatdoek pakken uit het kastje in de keuken
- haal een nat doekje over de bar en tafels
- afwasmachine aanzetten; deze moet eerst op temperatuur komen
- de koffie- en theekopjes uit de aanrechtkastjes halen en op de bar zetten
- houten roerstaafjes op de bar omwisselen voor lepeltjes (staan in het derde aanrechtkastje)
- suiker en melk klaarzetten op de bar
- muziek aanzetten
- versnaperingen uit het voorraadhok halen (deels in de koelkast) en in de etagère op de bar zetten
- zo nodig de prullenbakken legen
- nieuwe vuilniszakken liggen in een lade van de keuken
- volle zakken in de container naast de werkplaats gooien
- bij grote evenementen: geldkist uit het voorraadhok achter de bar zetten
Tijdens je bardienst
- maak het gezellig en zorg dat mensen zich welkom voelen
- koffie en thee blijven zetten (zie hieronder)
- drinken en versnaperingen verkopen (prijslijst zie hieronder)
- afwassen
- bar en tafels regelmatig schoonmaken met een doekje
Aan het einde van je bardienst
- de laatste afwas doen en de afwasmachine uitzetten
- keuken en bar schoon achterlaten
- natte doek over de tafels
- kopjes, glazen, theeglazen en lepeltjes terugzetten in de aanrechtkastjes, houten roerstaafjes weer op de bar zetten
- voldoende kartonnen bekertjes bij het koffieapparaat zetten, zodat een ieder zichzelf kan redden
- koffiemelk in de koelkast zetten
- gebruikte kannen legen en omspoelen
- zo nodig prullenbakken legen
- nieuwe vuilniszakken liggen in een lade van de keuken
- volle zakken in de container naast de werkplaats gooien
- geldkist terug in het voorraadhok als je deze hebt gepakt
- etagère en de kleine geldkist kunnen op de bar blijven staan
- kijk even of er genoeg voorraad in de aanrechtkastjes staat en vul dit zo nodig aan:
- koffie
- thee
- suiker
- koffiemelk
- kartonnen bekertjes
- theezakjes
- versnaperingen
- koffiefilters
- op woensdagavond moet de koffiemachine worden uitgezet, in het weekend niet
- licht in het voorraadhok en en keuken uitdoen
- deur van het voorraadhok afsluiten met de sleutel en deze in het sleutelkluisje leggen (draai de code weg)
- deur naar de keuken mag open blijven
Koffie- en theezetten
Beneden:
- Beneden in de loods wordt koffie en thee gezet door de leden zelf
- Controleer of er genoeg voorraad is:
- bekertjes
- koffie
- theezakjes
- koffiemelk
- suiker
- roerstaafjes
- 1¼ schep is voldoende!!
Boven:
Koffiezetten:
- zet de machine aan (knop uiterst links)
- zorg dat de thermoscontainers leeg en schoon zijn
- pak een filter en vul deze met
- 2½ afgestreken scheppen voor een volle thermoscontainer (2 liter)
- 1¼ afgestreken schep voor een halve thermoscontainer (1 liter)
- Zet de keuzeschakelaar op 1 of ½
- Druk op de startschakelaar
- Het oranje lampje gaat branden en de koffie wordt gezet
- Plaats een bekertje over de schenktuit zolang de koffie loopt
- Als het oranje lampje dooft, stopt de heetwatertoevoer en is de koffie bijna klaar
- Als de koffie is doorgelopen, de thermoscontainer even schudden voor een gelijkmatige sterkte
- Bij grote drukte of vergaderingen thermoskannen gebruiken met ‘koffie’. Controleer wel of deze schoon zijn voordat je ze vult! Deze staan in het derde aanrechtkastje
Theezetten:
- Het heetwaterreservoir wordt automatisch gevuld als de machine aan staat
- Als het lampje van de het heetwaterreservoir (rechts) dooft, is het water op temperatuur
- Zet kannen thee in de theekannen (dit staat op de dop!)
- 1 zakje per kan voor zwarte thee
- 2 zakjes per kan voor groene en kruidenthee
- Theekannen staan in het derde aanrechtkastje. Controleer wel of deze schoon zijn voordat je ze vult!
- Er is ook een waterkoker aanwezig
- Koffie en thee wordt door de bar altijd geserveerd in een stenen of glazen kopje
- Alle dranken worden geserveerd in een kartonnen bekertje
Tosti maken:
- Tosti uit de vriezer in het voorraadhok halen
- Ontdooi deze in de magnetron
- Bak de tosti in het tosti-apparaat (ongeveer 4 minuten)
- Check regelmatig voor een goed resultaat
- Sauzen liggen in de koelkast
- Check altijd de houdbaarheidsdatum!
Prijslijst 2019
- Koffie of thee € 1,00 (gratis voor leden)
- Frisdrank € 1,00
- Bier/Radler € 1,50
- Wijn rood of wit € 2,00
- Koek € 0,50
- Schaaltje borrelnootjes € 1,50
- Bitterballen (20 stuks) € 5,00
Indien voorradig:
- Soep € 2,50
- Tosti € 2,00
- Fruit € 0,50