50ste Novembervieren 3 november 2019

Het eerste weekend van november wordt traditiegetrouw deze 4 km wedstrijd voor gladde vieren geroeid. Ter ere van deze 50ste editie was er een speciaal veld voor C4x+ uitgeschreven. Onder droge omstandigheden werd er met hulp van Willem Jan opgeriggerd. Fijn, want dan weet je tenminste dat de riggers niet los rammelen onderweg.

De eerste twee blokken werd er onder prima omstandigheden geroeid. Het was droog, de temperatuur was oké en de wind viel reuze mee vergeleken met de eerdere voorspellingen. Het derde blok viel er het nodige hemelwater, wat het roeien en vooral wachten voor de start, wat pittiger maakt. De volgende combinaties waagden zich aan deze achtervolgingsrace over de Amstel.

Het eerste blok:

DV4* Janet Festen, Katinka Dumas, Marina Nagelmaeker-Nijland, Hellen Strik en stuur Gerland Loopstra

Een nieuwe combinatie, waarmee met vier keer trainen de juiste slag gevonden moest worden. Bij de generale hadden ze Gerland als stuur, waarmee er met verschillende oefeningen meer eenheid ontstond. Ook de video-analyse van coach Jaap heeft hieraan bijgedragen.
Voor de start begon het al goed, toen een andere boot ons vroeg of ze in ‘Masters A of B’ zaten. Mogelijk hadden ze hun bril niet op, maar het doet toch wel goed!
Ze hebben lekker kunnen roeien, tempo en druk kunnen houden. Op de Berlagebrug stond Jaap aan te moedigen en te filmen. Dus binnenkort worden ze weer bij Jaap ontboden om de filmbeelden nader te bekijken, wat enorm gewaardeerd wordt door de ploeg. De ploeg concludeerde dat dit de beste sessie was van alle keren dat ze met elkaar in de boot hebben gezeten. Ook met dank aan Gerland, die aan het einde van de race geen stem meer over had en hen verbaal door de race geholpen heeft.

(meer…)