Toerroeien

De toercommissie organiseert jaarlijks enkele toertochten, voornamelijk voor eigen leden, in de omgeving van Zwolle. De toertochten zijn een uitstekende gelegenheid om elkaar beter te leren kennen. Ook is het een prima manier om meer ervaring en conditie te krijgen voor het roeien van langere afstanden.

Toerprogramma 2019

Weerribben-Wieden toertocht

Op zondag 7 april organiseert roeivereniging ’t Diep (Steenwijk) de Weerribben-Wieden toertocht over 35 km door het grootste laagveenmoereas van West-Europa. De toercommissie heeft drie C4’en gereserveerd voor deelnemers aan deze toertocht. De boten worden op zaterdag 6 april gebruikt door de deelnemers aan de marathon. De wedstrijdroeiers brengen de boten naar Steenwijk en de toerroeiers nemen ze mee terug naar Zwolle.

Dauwtrappen op Zwarte Water en Vecht

Wegens groot succes geprolongeerd: de Dauwtraptocht (20 km) naar Vecht & Zo/Dijkmoment op Hemelvaartsdag (donderdag 30 mei). Vroeg verzamelen (6.00 uur) en inschepen, aanleggen voorbij Berkum bij Vecht & Zo voor een gezamenlijk ontbijt en dan terug voor een afsluitende kop koffie op de roei. Mis dit niet!

NIEUW: Midzomernachttocht

Op zaterdag 22 juni varen we ’s avonds een nieuwe tocht: de Midzomernachttocht. Vanaf roeivereniging De IJssel in Kampen roeien we in de invallende schemering een rondje over Ganzendiep, Goot, Zwarte Meer en weer over het Ganzendiep terug naar De IJssel. De afstand bedraagt ca 23 km en deze tocht is geschikt voor elk niveau roeier.

Blauwe Bogentocht

Het bekende retourtje Dalfsen, dit jaar op zondag 1 september: over de Vecht via de sluis bij Vechterweerd naar Dalfsen. Daar lunchen en na de middag terug. Afstand 35 km in totaal. Een mooie tocht over de Vecht, een van de mooiste rivieren van ons land.

Deelname

We gaan ervan uit dat deelnemers zich met een complete ploeg inschrijven. Een inschrijflijst op het prikbord biedt gelegenheid eventueel ploeggenoten te vinden. De toercommissie heeft geen reserveroeiers beschikbaar.
Deelname door externen is ook mogelijk. We gaan ervan uit dat leden van andere verenigingen daarvoor in principe hun eigen boten meenemen. Gebruik van Zwolsche-boten is hooguit zeer beperkt mogelijk.

Informatie en aanmelding via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Huur van Zwolsche-boten voor toertochten bij Zwolle

Voor gebruik van onze boten door leden van andere verenigingen vragen wij een huur van € 25 per dag voor een C4 en € 15 per dag voor een C2 of wherry.

Houd de website en de roeinieuwsbrief in de gaten voor nadere informatie over deze en andere tochten.