Toerroeien

De toercommissie organiseert jaarlijks enkele toertochten (voor eigen leden) in de omgeving van Zwolle. De toertochten zijn een uitstekende gelegenheid om elkaar beter te leren kennen. Ook is het een prima manier om meer ervaring en conditie te krijgen voor het roeien van langere afstanden.

Informatie en aanmelding via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dauwtrappen op Zwarte Water en Vecht

Wegens groot succes geprolongeerd: de Dauwtraptocht (20 km) naar Vecht & Zo op Hemelvaartsdag (donderdag 10 mei 2018). Vroeg verzamelen en inschepen, aanleggen voorbij Berkum bij Vecht & Zo voor een gezamenlijk ontbijt en dan terug voor een afsluitende kop koffie op de roei. Mis dit niet!

Toertocht Belt-Schutsloot

Op zaterdag 23 juni 2018 is er een mooie toertocht van 34 km naar Belt-Schutsloot. De tocht is geschikt voor elk niveau roeier.

We verzamelen om 8.30 uur op de roei, waar de boten worden ingedeeld. Om 9.00 uur roeien we via Hasselt richting Zwartsluis. Hier moeten we voor 12.00 uur zijn om gezamenlijk door de sluis van de Arembergergracht richting Belt-Schutsloot te roeien. Eindpunt is café De Waterlelie, waar gelegenheid is om te lunchen en koffie te drinken.

Hierna roeien we weer met nieuwe energie terug naar de vereniging, waar we om ongeveer 15.30 uur weer aanmeren.

Blauwe Bogentocht

Het bekende retourtje Dalfsen wordt dit jaar op zondag 26 augustus 2018 geroeid: over de Vecht via de sluis bij Vechterweerd naar Dalfsen. Daar lunchen en na de middag terug. Afstand 35 km in totaal. Een mooie tocht over de Vecht, een van de mooiste kleinere rivieren van ons land.

Rondje Kampereiland

Zondag 23 september 2018 roeien we in gehuurde C-boten van roeivereniging De IJssel van Kampen via het Ganzendiep, Zwarte Meer en de Goot weer terug naar De IJssel.
De tocht is ongeveer 25 km lang en door iedereen met een basisconditie goed te doen. Er zijn geen sluizen of andere obstakels. Als het te hard waait op het Zwarte Meer (golven!), dan roeien we alleen op het Ganzendiep en de Goot.

Er zijn geen lunchgelegenheden onderweg, dus neem zelf wat te eten en te drinken mee.

Meer informatie

Houd de website en de roeinieuwsbrief in de gaten voor nadere informatie over deze en andere tochten.